« Til besøgsoversigt

Se Hannes skønne have, drivhus og hjemmelavede beton ting

Hannes skønne have


Tekst og foto: Rikke Kryger

28-05-2017 - siden indeholder annoncelinks

På Mellemhaver handler det ikke kun om at bytte og dele. Du møder også nye mennesker, som deler interessen for haver. Hanne, som vi denne gang skal besøge, mødte jeg første gang til havemesse på Gram Slot, hvor vi var inviteret med af Habeetas, som laver bæredygtige bihoteller. Siden det første møde har jeg byttet med Hanne flere gange. Jeg har lovet at kigge forbi med nogle slangehvidløg og blå voksurt frø.


Solen skinner og det føles som en dejlig sommerdag. Hannes have ligger i et villakvarter og ofte ved man ikke, hvordan de forskellige baghaver ser ud. Jeg glæder mig til at se Hannes have, som viser sig at være en skøn og hyggelig have med et dejligt stort drivhus.


Sølvnyresnerle, Silver falls i betonkrukke


Sølvnyresnerle, Silver falls i betonkrukke

Hanne kan godt lide at lave farveopdelinger i haven, skabe hyggekroge og blande planter og blomster med patinerede ting og naturmaterialer. I fritiden laver hun forskellige kreative ting og laver blandt andet forskellige krukker, kogler og fade i beton. De passer rigtig godt ind i haven.


Løjtnantshjerte med hvide blomster


Tulipaner


I Hannes hvide bed findes der blandt andet tulipan, løjtnantshjerte, anemoner, staudevalmuer, akelejer, skovjordbær og høstanemoner.


Blomster i Hannes have


Hyggekrog i Hannes have


Rundt omkring i haven findes forskellige hyggekroge, hvor man kan sætte sig ned og slappe af, drikke kaffe, læse en bog, spise og nyde haven fra forskellige vinkler.


Krukker og thuja hæk i Hannes have


Thuja hæk


Nogle af planterne i haven har Hanne købt, byttet sig til eller fået foræret. Thuja hækken har hun selv lavet af frø fra Mallorca, hvor hele familien fejrede Hannes forældres guldbryllup. Det er et dejligt minde om Hannes far, som døde året efter, de havde været på rejse.


Opstilling og blomster i haven


Der står skønne opstillinger rundt omkring i haven kombineret med Hannes egne hjemmelavede beton ting.


Kreativt indslag: Fin kaffekop i haven


Et kreativt indslag i haven er koppen på en jernstang, som Hannes mand har lavet. Den kan stå, som den er er, fyldes med blomster eller bruges med et fyrfadslys om aftenen.


Kogler i beton


Koglerne som Hanne laver i beton kan lægges i et fad, stå rundt omkring i haven eller sættes på en jernstang. Står som fin kontrast sammen med Klematis, "Etoile Violette".


Mammutblad i beton


Hanne kan godt lide at eksperimentere og prøvede at lave dette kæmpe mammutblad i beton.


Æg af beton


En rede fuld af æg er en enkel udsmykning, som passer godt ind i haven.


Stenurt i betonkrukke


Hvid stenurt i betonkrukke.


Krukker med patina


Hanne er vild med loppefund, zinkbeholdere, lerkrukker og gamle ting med patina, som giver en særlig stemning til haven.


Drivhus


Drivhus i haven


Hyggeligt drivhus og pryd pæretræ


I haven står et skønt drivhus, hvor der plads til både spisende gæster, hygge, små opstillinger og forspiring af forskellige planter og blomster. Udenfor står et smukt opstammet prydpæretræ med de fineste hvide blomster. Træet har Hanne fået i fødselsdagsgave, som bringer glæde hvert år.


Indretning - drivhus


Drivhuset er hyggeligt indrettet og man kan nemt forestille sig, hvor mange skønne timer, man kan tilbringe derinde sammen med familie og venner.


Indretning - drivhus


Når kaffen skal nydes er det et oplagt at slå sig ned i den anden ende af drivhuset, hvor der står bambusmøbler med skind og grå tæpper.


Kiwi i drivhuset


I drivhuset vokser en vinplante og "Jenny" en smuk Kiwi.


Hygge i haven


I betonkrukken er plantet en duftgeranium fra Gisselfeld Paradehus.


Forspiring af planter


Forspiring af planter


Forspiring af planter i hjemmelavede avispotter


Der er også plads til forspiring af ærteblomster, sort chili, tallerkensmækker mv. i hjemmelavede avispotter.


zinkbord i haven


Hannes have


Opstillinger i haven


Små hyggelige opstillinger finder du både ude og inde.


Krukker i haven


Krukker i Hannes have


Der står mange skønne patinerede krukker og zinkbeholdere rundt omkring i haven.


Plantebord


Hanne har også fået plads til et fedt sted i haven, hvor hun kan plante og potte om. Væggen er malet sort og der hænger hylder mv., så alle ting er tæt på og klar til at blive brugt.


Cola-plante


Hanne har også en sjov plante i haven. Cola-planten, som dufter af cola - et hit når børn er på besøg.


Hvide tulipaner i Hannes have


Hannes gynge


Gyngen som Hanne sidder på, har hun købt på mellemhaver.dk og er købt til sit barnebarn, men det er nu også hyggeligt at tage en gyngetur selv engang i mellem.


Krukker i haven


Krukker i haven - mørk sankthansurt


Det skønne ved at besøge andre haver er man ofte får gode råd, ideer og inspiration til sin egen have. Hanne har f.eks. plantet Sankthans Urt i krukker, hvilket jeg ikke selv har tænkt på, da mine altid har stået i bedene. Så den idé vil jeg også bruge hjemme i min have.

Det var rigtig hyggeligt at besøge Hanne og se hendes have og sæsonen er jo kun lige begyndt, så klematis, roser og meget andet er ikke sprunget ud endnu, så haven har endnu mere at byde på, end jeg nåede at se i dag.Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »


Find lækre ting til haven og udeliv her »


Køb drivhus her »


Køb stauder her »

« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration