« Til besøgsoversigt

Plukk - smukke svævende planter

Plukk - Svævende kokedama planter


Foto og tekst: Rikke Kryger


Mellemhaver.dk har besøgt firmaet Plukk, som laver smukke svævende planter. Sacha og Andreas byder indenfor til en kop kaffe og en hyggelig snak om tankerne og idéen bag Plukk.


Plukk - Svævende kokedama planter


Firmaet Plukk holder til på Godsbanen, Institut for (X) i Århus. Et kreativt iværksætter miljø med andre start-up's. Lokalerne er rå med træbjælker og trægulve, som danner en god kontrast til de grønne svævende planter. 


Plukk - Svævende kokedama planter


Kokedama stammer fra den japanske bonsai-tradition og trenden har bredt sig til mange andre steder i verden. Det var dog ikke i Japan, at Sacha og Andreas blev inspireret til lave at hængende planter. Sacha og Andreas er uddannet kaospiloter. I forbindelse med deres uddannelse var de på en studietur til Sydafrika, hvor de så hængende planter i supermarkeder, på cafeér og rundt omkring. På et hostel i Sydafrika havde de mange svævende planter hængende, som så smukke ud og der lærte Sacha, hvordan de blev lavet. I Sydafrika var kokedama planterne lavet i en ret simpel udgave, som Sacha og Andreas har arbejdet videre på herhjemme og videreudviklet til deres egen fortolkning af de smukke svævende planter.


Navnet "Plukk" fandt Sacha på, da det har relation til naturen, planter, grønt og det at plukke. For Sacha startede de svævende planter som en hobby, hvor hun lavede planter til venner og bekendte. Nu har hun forenet arbejdsliv med sin hobby.


Plukk - Svævende kokedama planter


Plukk indretter blandt andet virksomheder og institutioner med deres Plukk planter, som giver rummene et flot visuelt udtryk. Samtidig virker planterne støjdæmpende pga. mosboldene og kan være med til at gøre indeklimaet bedre.

For Sacha og Andreas handler det ikke kun om, at se på noget grønt og smukt, for dem betyder det også meget, hvor stor indflydelse og effekt planter har. Kan planter være med til at mindske sygefravær på arbejdspladsen? Kan de påvirke humøret og samle folk og få dem til at snakke sammen? Planter har også en beroligende effekt og med svævende planter i rummet, har man altid noget at snakke om.


Plukk - kokedama planter


Plukk sælger også til private og det er flot at have é
n eller flere planter hængende derhjemme, uanset om man bor stort eller småt. Der følger en krog og wire med, så den er nem at hænge op, lige hvor du ønsker dig.


Plukk - Svævende kokedama planter


Et spørgsmål som mange nok vil spørge om. Hvad sker der, når planten skal vandes? Drypper den så på gulvet? Men nej mosset holder på vandet, så efter at den har stået lidt og trukket i en skål med vand, vrides den og kan hænges op igen. Hos Plukk får du en specifik vandigbeskrivelse med, når du køber en plante, så den er nem for dig at passe.

Flere mænd er kommet med på den grønne bølge, om at gå op i haven, dyrke grøntsager og hos kan Plukk også mærke tendensen. De hængende planter tiltaler også mændene, som måske ikke altid går op i, hvilke planter, man har på kontoret eller derhjemme. Så en oplagt gaveidé til manden, som har alt :)


Plukk - Svævende kokedama planter


Plukk planterne bliver alle håndlavet i Aarhus og der findes forskellige typer, du kan vælge imellem.

Jeg foreslog Sacha og Andreas, at de kunne hænge hos tandlæger, hvor der jo ofte er ret kedeligt at kigge op på et hvid loft. Så kunne det være fedt, at man i stedet for kunne kigge på fine svævende planter og drømme sig lidt væk. Så måske kan man være heldig næste gang, man skal til tandlægen.


Plukk ønsker at deres planter kan være med til at gøre en forskel og skabe glæde.

I kan se deres produkter og læse mere her: www.plukk.dk


« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration