« Til besøgsoversigt

Mira og Stefans byhave i Ærøskøbing

Mira og Stefans byhave i Ærøskøbing


Tekst og foto: Rikke Kryger

Charmerende byhave midt i Ærøskøbing med blomster, Buddha og gamle loppefund.


For ca. et år siden købte Mira og Stefan et hus midt i Ærøskøbings hyggelige små gader. De har renoveret huset indvendigt, hvilket har gjort huset åbent, lyst og mere moderne, så det bedre passer til en ung børnefamilie. De deler begge to glæden ved at være i haven, så sammen er de ved at realisere den have, de begge drømmer om.


Mira og Stefans have


Vi fik kontakt til Mira gennem vores Instagram-profil og selvom Mira og Stefan lige var kommet hjem fra ferie, var vi meget velkomne til at komme forbi og besøge deres have. Vi blev budt på dejlig frisk hyldeblomstsaft og hørte om hvordan haven er kommet til at se ud, som den gør nu. Haven er meget aflang og jorden er næringsfattig og hård, så det var vigtigt for dem, at få den delt op i nogle små haverum og få etableret højbede, hvor der kunne såes en masse blomster.


Byhave i Ærøskøbing


Mira arbejder i det succesfulde bryllupsfirma på Ærø, som drives af Louise og John Moloney og hun er blandt andet med til at lave buketter til brudeparrene. Ved selv at have blomster i haven, kan hun nu være med til at bestemme, hvilke blomster der kommer i buketterne. Mira er vild med vintage-looket, så buketterne må gerne være lidt utraditionelle og lidt mere "vilde".


Blomster i byhave


Mira er selv opvokset på øen, sammen med hendes andre søskende og efter en årrække væk fra Ærø er hun nu flyttet tilbage. Hun fortæller at flere og flere yngre mennesker søger tilbage og at der er et utroligt godt netværk på øen med mange spændende og kreative mennesker. Hun fortæller, at man hurtigt får opbygget nye og langvarige venskaber på øen.


Flot byhave i Ærøskøbing


I haven findes der høns, hyggelige haverum og små sjove detaljer. De hvide retro stole og bordet er loppefund og er med til at give haven sjæl og varme.


Terrasse i byhave


På en gammel træstige blomster en fin rose.


Roser i hyggelig byhave


Lerpotter, gamle kaffekopper og en Buddha figur pynter fint i et hjørne i haven.


Hyggelig byhave


Inden vi forlader Mira og Stefans have for at fortsætte til et stort fælles kagebord hos nogle gode venner, får vi frø og blomster foræret. Vi glæder os til at så frøene og blomsterne blev brugt til at pynte på vores citronkage.


Byhave


Blomster fra en byhave


Vi har lovet at komme og besøge Mira og Stefan igen næste år, så vi kan se hvor langt de er kommet med haven og det glæder vi os meget til.« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration