« Til besøgsoversigt

Kenrokuen Garden - en af Japans tre smukkeste haver

Kenrokuen Garden


Foto og tekst: Vibeke Catts

Vibeke Catts, som er bosat i Australien, har i forbindelse med sit arbejde som forsker, været i Japan. På turen til Japan, fik hun også fik tid til at besøge den smukke Kenrokuen have i Kenazawa. Vi er meget glade for, at Vibeke har lyst til at dele sine billeder og tekst om haven med os på Mellemhaver.dk.


Efteråret i Kanazawa, som er hovedstaden i Ishikawa Prefecture, er vådt – meget vådt! I november og december kommer der i gennemsnit mere end 250 mm nedbør pr. måned, så når der, endelig er et ophold i mellem bygerne, er det om at komme udendørs og nyde den friske luft og de smukke efterårsfarver. I Kanazawa ligger en af Japans tre smukkeste haver – Kenrokuen Garden – som var anlagt, som den yderste have til Kanazawa Slottet. Haven er først åbnet for offentligheden i 1875.


En af Japans smukkeste haver


Haven fik navnet: Kenrokuen, som betyder “har 6 egenskaber”. Haven besidder de seks egenskaber, som bringer det perfekte landskab frem i en have: rummelighed, ro, kunstnerisk opbygning, antikvarisk ælde, vandløb, og et storslået udsyn fra haven.


Smuk japansk have


En stor sø midt i haven, kaldt “Kasumigaike” blev sammenlignet med et åbent hav og en ø. På øen mener man, at der boede en eneboer, som ikke blev ældre, men havde enestående kræfter. Øen var bygget i søen i håbet om et langt liv og uendelig rigdom af herskeren.


Kenrokuen i Japan


Haven har mange Japanske lanterner (dai-dõrõ) lavet af sten,kaldet ishi-dõrõ, som direkte oversat betyder "sten lanterne". Endai-dõrõ repræsenterer de fem Buddhistiske elementer: jord, vand, ild, luft og ånd. Sammensat udtrykker delene den tro, at efter døden vil vores kroppe vende tilbage til de originale, elementære former.


Flot japansk have


Sidst på efteråret og om vinteren kan man se “yukitsuri” – reb bundet op i en konisk struktur omkring træerne for a beskytte grenene imod vægten af tung, våd sne gennem den strenge vinter.


Kanazawa


Kanazawa betyder direkte oversat “marsk af guld”. Kanazawa producerer 99% af Japan’s kvalitets bladguld. Flager af guld er ofte tilsat mad og byen er berømt for te tilsat guld flager. Guldet bliver af japanerne betragtet for at være godt for helbred og vitalitet.

I mit tilfælde fandt jeg, at det var godt for at få varmen og bruge en stille stund til at bearbejde indtrykkende fra den smukke have.

---------------------------

Har du lyst til at dele dine havebilleder og historie fra en udenlandsrejse, er du meget velkommen til at kontakte os på: kontakt@mellemhaver.dk« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration