« Til besøgsoversigt

Irlænderen John Fitzpatricks hemmelige have

Irlænderen John Fitzpatrick


Tekst og foto: Rikke Kryger

27-06-2017 - siden indeholder annoncelinks

Hos Irlænderen John Fitzpatrick finder du små overraskende haverum og et udkigstårn indpakket i vinplanter. I haven er der også nyttehave og blomster og tid til at afslapning og hygge med venner og familie.


John Fitzpatrick kommer fra Irland, Dublin og har boet i Danmark i 40 år. I Irland har man ingen gamle havetraditioner som i nabolandet England. Landet er bedre kendt for whisky og den rå og smukke natur. John elsker sin have og man føler sig straks velkommen. Selvom der bliver holdt fødselsdag, da vi skal se haven, er vi mere end velkomne og bliver budt på kaffe og kage. John fortæller med glæde om haven.

Oprindelig lå der en gammel gård på grunden og ved siden af lå en gammel æblehave.Se Birgitte og Erlings have, som før var den gamle æblehave »Irlænderen John Fitzpatrick hemmelige have


Irlænderens hemmelige have


John's ønske var at skabe en lidt "hemmelig" have med små overraskende haverum, så man ikke lige kan se, hvad der gemmer sig, når man går ind ad lågen eller rundt i haven. Det er med til at gøre haven rigtig hyggelig.


Hemmelig have


 John kan godt lide at arbejde i træ og har selv bygget et udkigstårn i haven. Han ville gerne dyrke vin, men han manglede et sted, hvor vinplanterne kunne vokse. Derfor fik han idéen til at lade vinplanterne vokse op ad udkigstårnet. Idag bliver vinplanterne dog kun brugt som klatreplanter og druerne til at spise. Der bliver ikke lavet vin af druerne mere.


Hyggelig hemmelig have


Planter i hyggelig have


Udkigstårnet står og pynter flot i haven sammen med de smukke vinplanter, som slynger sig op ad tårnet.


Blomster i haven


Nyttehave


John kan godt lide at haven er lidt vild, men han har også en fin nyttehave med forskellige grøntsager og nogle af de gamle æbletræer, står stadigvæk i haven.


Fuchsia ved trappe


Der står en krukke med fuchsia ved trappen og nogle mursten med patina. Det har været meget spændende og hyggeligt at besøge John og se udkigstårnet med vinplanter. Sådan ét tårn, ser man ikke hver dag :)Se Birgitte og Erlings have, som før var den gamle æblehave »


Køb vinplanter her »


Køb Stauder her »


Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »
« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration