« Til besøgsoversigt

Haven på Skovbakkevej har kæmpe træer, fugleskræmsel og vildmarksbad

Villahave på Skovbakkevej


Tekst og foto: Rikke Kryger

Mies villahave ligger ikke langt fra Aarhus midtby i Brabrand. På Skovbakkevej kan man se haver i forskellige niveauer og med store træer. Vejen er ret smal, så der kun lige er plads til, at man kan parkerer på vejen.


Have på Skovbakkevej


Bag en stor låge åbner en smuk have sig. Selvom man befinder sig et i villakvarter, føler man sig uforstyrret. Haven er omgivet af store træer og bugtede stier i græsplænen, så man næsten helt glemmer, at man befinder sig blandt andre huse.


Store træer på Skovbakkevej


I Brabrand er træerne fredede, så man må ikke bare fælde et træ uden tilladelse. Derfor er mange af træerne i Mies have bevaret og har vokset sig høje og store. I haven er der lagt vægt på at, der ikke kun er en stor græsplæne, men at man går rundt i haven via bugtede "forløb", uden at man kan overskue hele haven på en gang. Det er med til at skabe hyggelige haverum.


Fin køkkenhave


Noget af det første man ser, når man kommer ind i haven, er en lille køkkenhave. Der er lavet en fin sti som er afgrænset af egetræsstolper, hvor der vokser lilla bønner op af.  Frøene er købt i England. Bønnerne er så smukke med deres små lyserøde blomster, at dem må jeg simpelthen også få fat i til min egen have. Derudover findes der tallerkensmækker, morgenfruer, hindbær og rabarber.


Have på Skovbakken


Rabarber i haven


Mie fortæller en sjov historie om rabarberplanten. Et gammelt mundheld siger at en stjålen rabarber, smager bedre end én man køber og Mies rabarber er stjålet sidste år. Vi anbefaler dog i stedet for at stjæle, at få et gratis stykke af nogle du kender, som allerede har rabarber i deres have. Vi er sikre på, at de smager mindst ligeså godt.


Bronzefennikel


Bronzefennikel lyser op i køkkenhaven med lette skærmblomster. Bronzefennikel er en flot staude. Både skuddene og bladene kan bruges i madlavningen og smager af anis/lakrids.


Fugleskræmsel


Et lille fugleskræmsel står og pynter i køkkenhaven, om den virker vides ikke, men hyggeligt ser det ud og det er med til at tilføre haven personlighed.


Lille dam i haven


Der gemmer sig også en lillebitte dam med siv, grønne blade og store marksten.


Sødt lille legehus


Legehus med græs på taget


I haven får vi øje på et gammelt legehus med græs på taget. Græsset har Mie fået gratis efter et "grønt" arrangement i Århus. I stedet for at det skulle gå til spilde, blev det foræret væk efter at arrangementet var slut. Det er skønt, når noget kan blive genbrugt et andet sted - i stedet for at blive smidt væk.


Bålsted


Mie elsker udendørslivet og bruger tit det cirkulære bålsted sammen med familie og venner. Hun har fået et vildmarksbad af sin mand i fødselsdagsgave, så man f.eks. om aftenen uforstyrret kan sidde i vildmarksbadet og nyde haven og kigge på stjerner.


Have


Belægning i haven på Skovbakkevej


Bagved huset er der lavet en belægning af gamle ølandsbrud. Ølandsbrudene har Mies mand selv taget op og hentet gratis fra en kolonihave i Odense, der skulle nedlægges. Nu danner de en smuk belægning hos Mie, så arbejdet har været al besværet værd. Det er godt, at genbruge sten, så de får værdi et andet sted. Der er lavet en fin opstilling med krukker og planter. Det er Mies "hvide" hjørne.


Planter og krukker


Flotte blomster


I baghaven står et Kastanjetræ med kæmpestore kastanjer og da Mie er kreativ, kan hun sikkert finde på noget sjovt at bruge de flotte kastanjer til, når de bliver modne.

I haven er der også plads til hønsehus, brændestabel og en gynge i et træ.


Kastanjer


Brændestabel


På trappen op til huset, står der krukker med planter og 
hvidløg hænger til tørre udenfor. De mange elementer skaber til sammen en hyggelig stemning.Trappe i haven


Udsigt i haven


Fra Mies stue kan man gå ud på en træterrasse og her kan man få et flot view udover haven. Når man sidder på terrassen føler man næsten, at man sidder i en skov - omgivet af smukke træer. Mie fortæller, at haven er helt eventyrlig 
om vinteren, hvis der kommer sne - lidt ligesom et  "Narnia" vinterlandskab.


Terrasse


Dejlig udsigt over haven


Det har været rigtig hyggeligt og spændende at se to forskellige haver, som ejes af samme person, hvor man kan fornemme Mies personlige stil begge steder.Se Mies kolonihave her »


Find gratis og billige planter, frø og haveting her »

« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration