« Til besøgsoversigt

Cyanidhaven

Planter i cyanidhaven


Tekst og foto: Rikke Kryger

15-05-2016


Mellemhaver har besøgt Cyanidhaven i Viby, som er den første åbne byhave i Århus. Den ligger på det gamle kul og gasværk på Bjørnholms allé i Viby.


I Viby lidt uden for midtbyen i Aarhus ligger der en hyggelig byhave med transporterbare højbede, fine grøntsagsbede m.v. En giftgrund, graffiti og grøntsager - hænger det sammen? Jo det kan faktisk godt lade sig gøre. Rebecca som jeg har mødt via Mellemhaver.dk da hun har hentet kulsukkerplanter hos mig og som har været med til at starte stedet fortæller: "Vi har kun brugt genbrugstræ til vores højbede og de er placeret, så de ikke kommer i berøring med jorden og vi har lavet dem, så de nemt kan transporteres et andet sted hen, hvis byhaven skal flyttes. Vi går meget op i at genbruge det, der er omkring os, byen er fyldt med gamle ting, der bare venter på at blive genbrugt.


I lørdags havde de inviteret alle der havde lyst til at komme til arbejdsdag eller kigge forbi og se hvad Cyanidhaven er. De havde en rigtig hyggelig dag, men de kan sagtens bruge flere hænder. For dem er byhaven også et frirum, hvor der udveksles idéer, graves i jorden, bygges højbede, hygges og nogle gange griller de og spiser sammen.


Byhaven cyanidhaven


Planter i den åbne byhave


Den åbne byhave Cyanidhaven


Det er skønt med de mange nye grønne initiativer, som kan være med til at gøre Århus til en grønnere by og skabe nye fællesskaber. Det bliver spændende at følge projektet og har jeg har lovet at komme ud med lilla grønkål når de er blevet lidt større. Cyanidhaven dyrker mest grøntsager, bærbuske, krydderurter og andre spiselige planter. Så hvis I har noget til overs, modtager de det gerne.Haven er desværre blevet nedlagt siden vi besøgte den, da gruppen blev opløst på grund af flytning, nye studier og andet.
« Til besøgsoversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Diy
Haveinspiration