« Til Tips og inspiration oversigt

Visne blomsterstande er som fine og skrøbelige kunstværker

Visne blomsterstande


Tekst og foto: Rikke Kryger

Mens de fleste af os går og længes efter forår er det vigtigt at stoppe op, nyde nuet og lægge mærke til de små detaljer i haven. Hver årstid har sin særlige karakter og blomsterstande som er visnet er også smukke.


Naturens gang er forunderlig og i denne billedserie vil jeg gerne sætte fokus på de utrolig smukke blomsterstande, som står i haven lige nu. Igennem sommeren og efteråret har vi nydt synet af smukke blomster, og når de visner og går i forfald kan de næsten være endnu smukkere. Når de om foråret bliver klippet af og smidt væk vil planterne skyde op på ny og plantens cyklus starter igen.


Skrøbelige kunstværker


Hortensia er en af de planter, som jeg synes er smuk i alle stadier, og næsten endnu smukkere, når de begynder at visne og står som små kunstværker om vinteren med og uden sne.


Visne blomster som små kunstværker


Der findes mange forskellige typer hortensia, som har hver deres farve og udtryk, som også bliver tydeligt, når de visner.


Flotte visne blomster


En anden skøn efterårsblomst er høstanemonen, som nu står rank og flot uden blomsterblade, men med små kugler og visne blade.


Visne blade


Visne blomster i haven


Violfrøstjernen står med visne frøstande og selvom de lilla blomster er væk, har den stadigvæk det svævende og fine udtryk.


Visne blomster er små kunstværker


Fjerbusken står med sine let knækkede grene og svajer i vinden.


Skrøbelige visne blomster


Busken Japansk Spiræa står klar til at blive klippet ned, så nye grønne blade kan vokse frem i foråret.


Kunstværker i form af visne blomster


Mine strudsvingebregner er små skulpturer i sig selv. Bregnerne står om sommeren med store grønne udbredte vinger og visner derefter ned og står om vinteren med ranke flotte mørkebrune blade.


Flotte farver på visne planter


Hvis du har lyst, kan du selv prøve at gå ud på opdagelse i haven og naturen, der vil du finde mange smukke frø- og blomsterstande.
Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy