« Til Tips og inspiration oversigt

Sådan passer du dine orkideer og får dem til at blomstre igen

Hvide orkideer - pasning


Tekst og foto: Rikke Kryger

15.02.2018


Her får du tips til, hvordan du passer dine orkideer og får dem til at blomstrer igen. Orkideen er en nem stueplante, men det er vigtigt, at du ikke vander den for meget. Ved at følge nogle få tips, kan du havde glæde af dine orkideer i rigtig mange år.


Orkideer er en subtropisk plante og findes i mange forskellige størrelser og farver. Min mor har flere forskellige orkideer, som hun har fået foræret i gaver og som er fra 6-15 år gamle.


Hvide orkideer - blomstringHer får du min mors tips til, hvordan hun passer sine orkideer og får dem til at blomstrer igen 


Hvis du køber en orkidee eller får den foræret, står de oftes i en plastikpotte.

Min mor plejer at starte med at fjerne plastikpotten.

Derefter puttes orkideen i en gennemsigtig vase sammen med orkidee jord, som indeholder meget bark. Brug gerne en vase som har noget højde.


Tips til pasning af orkideer
Orkidee jord


Hver 14. dag hælder du godt med vand i vasen og lader det stå og trække i ca. 1/2-1 times tid, derefter hælder du vandet ud igen. Hold hånden ovenpå jorden, så den ikke falder ud, når du hælder vandet ud. Hvis der alligevel ryger lidt bark ud, putter du det bare i vasen igen.


Det er vigtigt ikke at lade vandet blive i vasen, da rødderne ellers vil stå og rådne.


Da orkideer er subtropiske planter, kan de godt lide lette overbrusninger med vand fra en sprayflaske og de må ikke stå i alt for tør luft.


Orkideer skal placeres lyst i blomstringsperioden, dog ikke i direkte sol.


Efter blomstrering klippes der under to skud på grenen, hvor blomsterne har siddet.


Sådan får du dine orkideer til at blomstre igen


2 gange om året efter afblomstring bliver de gødet med orkidee gødningspinde.


Efter afblomstring plejer min mor at sætte dem lidt mørkere i et nordvestvendt vindue, hvor de også står lidt køligere. Det gør, at de får en hvileperiode og de nemmere sætter knopper.


Orkidee blomsterknopperOrkidee guide


Ved at følge disse få tips, kan du også få glæde af dine orkideer i mange år.Find gratis og billige stueplanter, frø og planter på mellemhaver.dk »


Se hvordan du laver dine egne spiralfrugt planter »


Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy