« Til Tips og inspiration oversigt

Min egen have

Min egen have


Tekst og foto: Rikke Kryger

Hvad er en skøn have? Det kan være en have som børnene elsker at lege i. Det kan være en lille altanhave, en fælleshave, hvor man dyrker grøntsager og spiser sammen, det kan være bedstemors have med skønne gamle frugttræer. Ja, der ingen regler om hvad en skøn have er for dig.


Et af mine barndomsminder er fra min bedstemors skønne have, som havde store flotte staudebede med høje blomster i forskellige farver som skiftede efter årstiden. Hun tørrede blomster og lavede fine blomsterkranse. 

Jeg selv er vild med planters form og farve, er vild med hosta, japanske træer og hvide blomster.

Da vi flyttede fra lejlighed til hus og fik en have, var den ikke prioriteret højt af de tidligere ejere. Og det grimmeste sted i haven, som tidligere blev brugt til blandet affald og murbrokker mv. har vi nu fået gjort til vores hyggeligste hjørne i haven.

Vi har kaldet det vores lille japanske The-hus, hvor man fint kan sidde inde og nyde en varm kop the og læse en bog.


Planter i min have

Der er et skur på den anden side ind til genboen, som vi kunne bruge som bagvæg. De tre fletkurve har jeg fundet på loppemarked for næsten ingen penge, har selv  bundet snore i og kan fint hænge ude hele året.

Planter i haven

Vi har lavet et par små stier af fine ølandsbrud, som vi var så heldige at få gratis og som børnene elsker at gå på.

Havebilleder


Billeder fra haven


Før voksede der kun bregner, ukrudt og skvalderkål og ja, der vokser stadigvæk bregner og skvalderkål, men jeg har suppleret det med andre planter som jeg godt kan lide. Forskellige hostaer som har smukke blade i forskellige nuancer, mange har jeg fået fra min mor og min nabo, som fik anlagt ny have og ikke havde plads til dem alle. Derudover er der forskellige alunrod, japanske løn, violfrøstjerne, forskellige græsser, som står smukt om efteråret/vinteren, små bregner, hvide og lilla prydløg, staudesalvie og lilla riddersporer.


Buske og planter


Vi har også lavet en lille "hemmelig" bambus sti ind til vores naboer, så man kan løbe ind og lege i deres have.

Hvis du mangler inspiration til din egen have, tag på havebesøg, kig i gamle bøger, søg på nettet og husk at det er godt med forskellige strukturer, bladtyper, farver og højder. Byt dig til planter, blomster, buske og træer som skifter efter årstiderne, så der hele tiden er noget smukt at kigge på og måske spise. Find gratis frø, stueplanter og planter på mellemhaver.dk »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy