« Til Tips og inspiration oversigt

Kaktus er blevet en af de helt hotte trends i indretningen

Kaktus er en af de hotte trends i indretningen


Tekst og foto: Rikke Kryger

(Billederne er taget i Kaktus København's Pop-up shop hos Nordic Tales)

Når man siger ordet "kaktus", er der nok mange, der kommer til at tænke på cowboy kaktussen fra Lucky Luke filmene. Kaktus er én af sukkulent familierne.


Ordet "kaktus" får mig også til at tænke tilbage på min barndom, hvor vi havde kaktus stående i vindueskarmene og udenfor, når det var sommer. Vi havde blandt andet en julekaktus, en kæmpestor agave som min far havde fået foræret, og kaktussen "Nattens Dronning", som min mor havde arvet fra sin bedstemor.


Kaktus


"Nattens Dronning" stammer fra Mexico og Vestindien. Jeg husker stadigvæk, at vi så meget frem til den dag, hvor "Nattens Dronning" endelig blomstrede. Det skete om natten og det specielle ved blomsten er, at den kun blomstrer 
en enkelt nat. Den cremehvide blomst spredte en kraftig vaniljeduft i hele rummet. Blomsterne bliver bestøvet af flagermus, og det er grunden til at kaktussen kun blomstrer, når det bliver mørkt. Min mor tog et polaroid billede af blomsten (ja, det jo var dengang, man ikke havde digitalkameraer og mobiltelefoner), så vi havde et bevis på, at den havde blomstret. Det var en særlig begivenhed, som man ikke lige glemmer.


Kaktus i indretningen


Hvis man ønsker at dine kaktusser skal blomstrer, skal man huske at give dem masser af sol, varme, vand og næring om sommeren. Kaktusser klarer sig fint i et sydvendt vindue og skal kun vandes godt, når jorden er helt tør. Om sommeren kan du med fordel sætte dine kaktusser udenfor i en krukke eller evt. plante dem i et stenbed. Om vinteren går de i dvale og skal kun vandes sparsomt og skal stå lyst og køligt.


Flotte kaktus planter


Kaktusser kan klare en tørkeperiode, da de har udviklet en metode til at oplagre vand, så de kan overleve. De har fortykkede stængler, blade eller rødder. Flere kaktusser har også torne eller et tæt hårlag, som beskytter mod fordampning.

Kaktus er blevet én af de helt hotte trends i indretningen og kan være med til at give en meget skulpturel og grafisk virkning i et rum, især hvis man kan få fat i en af de ældre og store kaktusser. Der findes rigtig mange forskellige kaktusser: høje, lave, stikkende, buttede, nogle der ligner Mikey Mouse ører m.fl.


Moderne kaktus planter


Kaktus København er Danmarks første konceptbutik for kaktus og sukkulenter. De synes, at det er spændende, at lade kaktusserne indgå i nye sammenhænge og laver forskellige pop-up shops i forskellige universer. Da jeg læste, at de i en kort periode ville lave en pop-up shop hos designvirksomheden Nordic Tales i Aarhus, var det oplagt at tage på en inspirationstur og se kaktusser i en anden sammenhæng.


Kaktus planter i Nordic Tales


Nordic Tales ligger i Guldsmedegade i Aarhus. Da jeg går op trappen ind til Nordic Tales, ser jeg et fantastisk lys og nogle fede lokaler. Lokalerne har Nordic Tales selv renoveret, hvor de har taget hensyn til og bevaret den oprindelige stil. En væg står helt rå, man kan se gamle mursten med tal, høje vinduer og det vidner om, at lokalerne har historie. Lokalerne bruges både til at arbejde i og som et showroom.


Brug kaktus i indretningen


Nordic Tales er et ungt firma, som designer og producerer møbler og accessories
 i nordisk stil, hvor designet skal være med til at fortælle en historie. Blandt deres egne produkter står kaktusser fra Kaktus København i smukke keramik- og lerkrukker.


Forskellige kaktusplanter


Modsætninger mødes når man 
kombinerer eksotiske planter med den enkle nordiske stil. Det danner en god kontrast, hvor de to elementer supplerer hinanden godt.


Kaktus


Hvis du også er blevet vild med Kaktusser, kan du måske være heldig at bytte dig til en kaktus eller få en gammel kaktus foræret af én du kender.


Se hvordan du laver dine egne kaktusplanter her »


Find gratis og billige frø, stueplanter og andre haveting på mellemhaver.dk »


Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy