« Til Tips og inspiration oversigt

Inspiration til indretning af drivhus med klassiske havestole, loppefund og planter

Inspiration til indretning af drivhus eller orangeri


Tekst og foto: Rikke Kryger

25.06.2018 - Sponsoreret artikel


Få tips og inspiration til at indrette dit drivhus eller orangeri med klassiske havestole, loppefund og planter. Gør dit drivhus personligt med gamle urtepotter, zinkting og lav siddepladser, så der også er plads til spisning og afslapning.


Et drivhus kan bruges til mange ting. Nogle elsker at dyrke tomater, agurker, vindruer og chiliplanter i drivhuset og hjemmedyrkede grøntsager smager virkeligt skønt. Da vores søn var lille, lærte han først at kunne lide tomater, da han smagte nogle røde og søde tomater dyrket af vores naboer i deres drivhus. De smager bare bedre og af mere.


Inspiration til indretning af drivhus eller orangeri


Andre drømmer om et "driverhus" eller orangeri, hvor du kan nyde din kaffe, læse en god bog eller spise sammen med venner og familie. Ens behov kan ændre sig og der er ikke noget, som er mere rigtigt eller forkert. Brug dit drivhus til det du foretrækker.


Jeg startede selv ud med at dyrke tomater, chili, basilikum og agurkeplanter i vores drivhus. Men jeg synes dog hurtigt at det kom til at fylde for meget, da vi også gerne ville kunne spise i drivhuset. Så i år har jeg valgt mest at bruge det til forspiring af sommerblomster og have chiliplanter, basilikum, pelargonier, appelsintagetes, citronverbena og paletblad i drivhuset. Der sker dog løbende lidt udskiftning, så nogle planter kommer udenfor og andre kommer ind i drivhuset.


Det er skønt med spiselige og duftende planter i drivhuset. Citronverbena har jeg overvintret fra sidste år og den har den dejligste duft, når du ryster bladene lidt. Jeg har også appelsintagetes i drivhuset, som både dufter dejligt og er godt mod utøj i planter. Chiliplanter og basilikum med mørke blade er begge meget dekorative. Alle planterne er spiselige og kan bruges på eller i maden, så der er både noget for øjet og ganen.


Chiliplanter og rød basilikum


Et drivhus kan indrettes på mange forskellige måder og jeg laver da også ofte om i drivhuset også i forhold til årstiden. Om vinteren er drivhuset f.eks. fyldt op med krukker og store glasflasker, en stor vinballon med en lyskæde i. Det er ret hyggeligt.


Vi har valgt at have to gode siddepladser i drivhuset, og så kan vi altid supplere med flere klapstole, taburetter, bænke mv. Vi har været på udkig efter nogle havestole, som havde et enkelt design og som kan holde i mange år og vi har fundet nogle fine teaktræ stole fra Grythyttan Stålmöbler, som forhandles af Supell


Havestole - supell - teaktræ


De er utrolig behagelige at sidde i, da ryggen har en fjedrende effekt, så man næsten føler, at man sidder i en gyngestol. Træet er af teaktræ, så de kan også tåle at stå udenfor og klare det danske klima og de får en flot grålig farve, hvis du ikke gør noget ved dem.


Derudover kan de også bruges ude i haven og synker ikke ned i græsset. Det er virkelig et plus, da vi ikke har en stor terrasse men til gengæld en ikke helt jævn græsplæne.


Havestole og hynder -  supell - teaktræ


Du kan få hynder til stolene, som er både slidstærke og farvebestandige. De tåler også vand og snavs rigtig godt. Det aftagelige betræk gør det let at vaske eller rengøre dem og det er ret praktisk, når man har børn.Køb havemøbler og hynder fra Grythyttan Stålmöbler her »


Læs historien om Grythyttan Stålmöbler her »


Læs mere om Supell her »Jeg kan godt lide at mixe noget nyt med noget gammelt og elsker at finde sjove ting på loppemarkeder, så du får skabt en personlig stil og noget du ikke lige kan købe alle steder.


Til mine planter ønskede jeg mig et aflangt bord. Det aflange bord er lavet ud af en gammel trelle og nogle gamle stålbukke, som har fået en del patina, men det gør ikke noget.


Inspiration til indretning af drivhus - krukker og trellebord


Krukker, urtepotter, flasker og zinkspande mv. er også fundet på loppemarkeder.


Inspiration til indretning af drivhus - zinkting


Inspiration til indretning af drivhus - krukker


Den fine gamle olivenkrukke har jeg fået af mine svigerforældre i fødselsdagsgave. De har købt krukken på et loppemarked i Frankrig. De fine glaserede keramikkugler har jeg købt af en bruger på mellemhaver.dk.


Inspiration til indretning af drivhus - olivenkrukke


Den store vintønde har jeg købt af @antique_brocante_vintage på Instagram. Hun finder fine loppe- og antikketing i Frankrig og rundt omkring i Europa. Sjovt med ting som har en historie og som allerede er blevet brugt.


Inspiration til indretning af drivhus - vintønde


De gamle belægningssten som er brugt som gulv i drivhuset var vi så heldige at få foræret her på mellemhaver.dk. De har en skøn lysegul farve og patina, som giver drivhuset sjæl.


Inspiration til indretning af drivhus - belægningssten


Bordet har min mand lavet ud af en gammel bordplade og stellet er fra et gammelt skolebord. Jeg drømmer om at finde en flot gammel træbordplade til bordet.


Inspiration til indretning af drivhus - bord


Trætaburetten var fyldt med maling, da vi købte den, men med lidt slibning har den fået det helt rigtige udtryk.


Inspiration til indretning af drivhus - skammel


Den gamle vaskebænk købte jeg for en del år siden i en genbrugsbutik og passer fint i drivhuset, da bænken også kan skubbes ind under bordet, så den ikke fylder så meget. Den kan også nemt tages med udenfor, hvis vi skal spise i det fri. Det er dejligt med møbler, som kan bruges på forskellige måder.


Inspiration til indretning af drivhus - skammel


I de gamle stålkasser fra Danfoss står der lige nu hjemmelavede pelargonier lavet udfra stiklinger. Stålkasserne er høje og du kan vande direkte i kasserne, så kan du undgå at vande så ofte.


Inspiration til indretning af drivhus - zinkkasser


For at skabe mere hygge i drivhuset, kan du f.eks. lægge skind i stolene, på bænken og skamlen, sætte levende lys på bordet og evt. en dug på bordet.


Inspiration til indretning af drivhus - orangeri


God fornøjelse med indretning af dit orangeri eller drivhus.Find gratis og billige haveting, frø og planter på mellemhaver.dk »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy