« Til Tips og inspiration oversigt

Få tips til at gøre haven ferieklar

Tips til at gøre haven ferieklar


Tekst og foto: Rikke Kryger

05.07.2017 - Siden indeholder annoncelinks

Her får du nogle gode tips til at gøre haven ferieklar, så du undgår at komme hjem fra ferie og alle dine planter er gået ud. Læs hvad du selv kan gøre, inden du tager afsted.


Fjern ukrudt fra haven


Fjern ukrudt og dæk evt. bare områder med flis. Det kan være en god idé, at løsne hård jord i bedene, så regnen har nemmere ved at sive ned.


Fjern visne blomster fra haven


Fjern visne blomster fra sommerblomster og stauder. Efter afblomstring vil n
ogle stauder blomstrer igen, hvis du klipper dem ned. Det kan blandt andet være staudesalvie, storkenæb, lodden løvefod, stjerneskærm, ridderspore, natviol mv.


Ferieklar have


Fjern alle kållarver og æg i kålplanter. Læg evt. fiberdug eller insektnet over, dette skal dog gøres inden kålsommerfuglene har lagt æg. Her kan du se, at de grønne larver allerede har været i gang i de lilla grønkål.


Gør haven ferieklar


Stil dine krukker i skyggen, så de ikke får den hårde middagssol. Sæt krukkerne så de stadigvæk kan få glæde af vandet, hvis det regner og stil dem samlet, så det gør det lettere for dem, som evt. skal vande for dig.


Stil krukker i skyggen


Grøntsager i haven


Tynd ud i grøntsagerne og spis det du kan eller forær noget væk. Kan selv huske som barn, at vi ærgede os over, at ærterne som vi havde glædet os til, var for tykke og overmodne, når vi kom hjem fra ferie. Så prøv at planlægge såning af f.eks. salat og ærter til det tidspunkt, hvor du er hjemme.


Ærter i haven


Ærter i haven


Lad være med at plante en masse nye planter, stauder og sommerblomster ud, lige inden du rejser, da det kræver meget vanding.


Ferieklar græsplæne


Mange tror, at man skal klippe græsset så kort som muligt, inden man tager på ferie, men det får græsset til at vokse endnu hurtigere. Så klip det ikke alt for kort.


Om sommeren kan du fint lade drivhusdørene og vinduerne stå åbent hele døgnet så der er en god udluftning. 
Det kan være en fordel at have kapilærkasser i drivhuset, da de ikke skal vandes så ofte.


Ferieklart drivhus


Vi har ikke kapilærkasser i drivhuset, så planterne skal vandes hver dag. 


Vand dine planter inden ferien


Vand dine krukker, planterne i drivhuset og i dine højbede rigtigt godt aftenen, inden du tager afsted.


Ferieklar have


Høje stauder, bønner, ærter og klatreroser kan have brug for at blive bundet op eller have nogle stativer til støtte.


Gør din have klar til ferie


Måske kan du være heldig med, at dine naboer vil kigge lidt efter huset, mens du er væk og vande dine planter. Hvis du er væk i en længere periode, kan der også blive behov for at slå græsset. Til gengæld kan du måske tilbyde dem at plukke/spise af bær, frugt og grøntsager fra haven og evt. drivhuset og tilbyd gerne selv din hjælp, hvis de får brug for det.
 


Tomater i drivhus


Agurk i drivhus


Vi vandede og passede vores nabo's drivhus sidste år og børnene fik lov til at høste agurker og tomater. De er sjove at plukke og skønne at spise hjemme i vores egen have.


Agurker i haven


Få også gerne dine naboer til at plukke en buket af dine ærteblomster. Det vil give en rigere blomstring, jo flere blomster der bliver plukket og klip også gerne de visne blomster af løbende. Du undgår på den måde at planten sætter frø og forlænger derved blomstringen, så du får glæde af de smukke blomster længe
.


Blomster


Vi ønsker jer alle en rigtig god sommerferie.


Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »


Annoncelink:

Find vandingsudstyr her »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy