« Til Tips og inspiration oversigt

Enkel blomsterbuket i varme farver

blomsterbuket med sankthansurt, valmuer, allium , løvemund og Protea


Tekst og foto: Rikke Kryger

04.10.2018


Få inspiration til at lave en blomsterbuket i varme farver. Det er skønt at kunne plukke blomster og lave buketter fra haven. Her er blomsterbuketten sammensat af blomstrende sankthansurt, grønne valmuestande, limegrønne/lilla allium , ceriserøde løvemund og orangerøde Protea.


Det er blevet efterår og en blomsterbuket kan være med til at give "varme" og glæde på en kold, mørk og blæsende efterårsdag. Buketten er holdt i få farver, som komplementerer hinanden.


Få inspiration til at lave en enkel blomsterbuket i varme farver


Her kan du få inspiration til at lave en blomsterbuket i varme farver. Når man laver buketter er det fint at vælge f.eks. 5 forskellige typer blomster. De må gerne variere lidt i højde, type og farve. Når du har valgt blomstertyperne er det også godt at vælge et ulige antal blomster. F.eks. 3 eller 5 stk af hver. Det er med til at give en harmonisk buket.


De fleste blomster i buketten er nogle du selv kan dyrke i haven eller i krukker, dog undtagen Protea blomsterne.


Jeg har brugt blomstrende sankthansurt i buketten. Når de står i vasen vil de danne rødder og kan efterfølgende plantes ud i haven igen. Sankthansurt er en utrolig nem og nøjsom plante, som kan plantes i haven eller i krukker. De findes i flere forskellige varianter.


blomsterbuket med sankthansurt, allium og løvemund


Valmuer er smukke - både når de blomstrer og når de flotte frøstande står tilbage. Frøstandene er grafiske og dekorative og er flotte i buketter. Frøstandene kan også tørres og hvis du selv har dyrket valmuerne i haven kan du gemme de små sorte frø, som er indeni frøstandene og så dem igen til næste år.


blomsterbuket med sankthansurt, valmuer, protea og løvemund


Løvemund kan også dyrkes i haven. Jeg har selv haft en mørkere variant (Black prince) i min have i år. Farven i buketten er ceriserød og blomsterne er vidunderlige og ser næsten helt fløjsagtige ud.


blomsterbuket med løvemund


Allium Sphaerocephalon er fin både i knop og i blomst. Passer flot med dens lime, rød/lilla farve. Den kan også dyrkes i haven og blomstrer fra ca. juni-juli og bliver ca. 60-90 cm høj. Trives i sol.


blomsterbuket med sankthansurt, allium og løvemund


De orangerøde protea blomster er fra Afrika og er svære at dyrke herhjemme, men meget dekorative i buketter. De kan også tørres. Hvis du gerne vil dyrke nogle andre orangerøde blomster i haven, som du kan bruge i buketter. Kan det f.eks. være orange roser, dahlia, rønnebær, solsikker eller zinnia.


blomsterbuket med sankthansurt, protea og løvemund


Jeg håber, at du har fået inspiration til at lave en blomsterbuket i varme toner og måske dyrke nogle af blomsterne i din have.Find gratis og billige frø, blomster og planter på mellemhaver.dk »


Få inspiration til at lave en blomsterbuket fra haven »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy