« Til Tips og inspiration oversigt

Dyrk spændende basilikum som smager godt og er smuk som prydplante

Spændende basilikum


Tekst og foto: Rikke Kryger
10.05.2017 - siden indholdeholder annoncelinks


Der findes mange forskellige typer basilikum med forskellige smage og udseende. De kan samtidig være utrolig smukke at se på. Dyrk dine egne basilikum, som udover at spises også kan bruges som prydplante.


Jeg har blandt andet prøvet at så og dyrke en basilikum "Bordeaux", som får smukke rød/lilla blade og de fineste blomster. Smagen er lidt stærkere end den almindelige grønne basilikum.


Nye og spændende basilikumplanter


De er nemme at så og du får hurtigt mange planter. Drys frøene ud på let fugtig jord i en såbakke. Frøene skal ikke dækkes med jord, da de kræver lys for at spire. J
eg forspirede frøene indenfor i maj-måned og plantede dem derefter ud i drivhuset. Hvis de skal stå udenfor, skal de først ud omkring 1. juni og gerne stå et varmt og beskyttet sted.


Læs mere om forspiring af frø, prikling og ompotning her »


Basilikum


Bladene smager bedst inden blomstring, så pluk gerne jævnligt af planten. Jeg ville dog også gerne se den lille blomst og klippede det øverste af en basilikumplante og satte den i et glas vand. Efter nogle dage fik den de fineste blomster og samtidig nogle fine rødder, så jeg kunne genplante planten igen.


Basilikum som prydplante


Ligesom almindelig basilikum er det godt at plukke af dem ofte, så de ikke går i blomst. Så vil der komme nye skud/blade. Klip gerne lige over et bladpar, så vil basilikum planten forgrene sig og blive endnu større.


Flot basilikum


Måske det kan inspirere dig til at så nogle anderledes basilikum næste år og de pynter også flot på en tomatsalat.


Brug basilikum som prydplante


Køb basilikumfrø og andre krydderurtefrø her »


Køb krydderurter her »


Guide: Lav mange nye planter af en basilikumplante »


Find gratis og billige frø, planter, haveting på mellemhaver.dk »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy