« Til Tips og inspiration oversigt

Blomsterbuketter med Dahlia, frøkenhat, gulerodsblomst, valmuer og nelliker

Stor romantisk blomsterbuket i støvede farver


Tekst og foto: Rikke Kryger

06.09.2018


Få inspiration til at lave smukke blomsterbuketter med blomster fra haven. I blomsterbuketterne har jeg brugt dahlia 'café au lait', hvide Zinnia elegans 'Grace', gulerodsblomst 'Daucus carota Dara', valmue frøstande og støvede antik rosa nelliker.


Det er skønt at kunne plukke sine egne blomster og lave smukke blomsterbuketter. Her kan du finde inspiration til hvilke blomster du kan dyrke i din have og se hvordan du kan lave nogle forskellige blomsterbuketter i hvide, grønne og støvede farver.


1) Enkel blomsterbuket med en slags blomster


Du kan vælge kun at bruge en type blomst, når du laver en blomsterbuket. Hvis du bruger gulerodsblomsten 'Daucus carota Dara' får buketten et let og enkelt udtryk.


I år har jeg sået skærmblomsten 'Daucus carota Dara', som jeg ikke har haft i haven før. De er vidunderlige og smukke både i knop, blomstring, når frøstandene folder sig sammen og når de er ved at tørre og visne. De er fine i haven og gode som snitblomster, da de holder længe i buketter.


De hvide skærmblomster vil drysse lidt, men jeg synes at det er flot når du mixer buketten, så der både er udsprungne skærmblomster og lukkede frøstande.


Blomsterbuket med skærmblomster - gulerodsblomst daucus carota dara


Blomsterbuket med gulerodsblomst daucus carota dara


Blomsterbuket med gulerodsblomst daucus carota dara


2) Blomsterbuket med tre slags blomster


Ved at tilføje to ekstra slags blomster til blomsterbuketten får du skabt et andet udtryk, men du bibeholder stadigvæk den enkle stil.


Her har jeg tilføjet Dahlia 'Café au lait', som får store og smukke cremehvide blomster. Dahlia har jeg også dyrket for første gang i år i min have. En vidunderlig snitblomst, som er flot i buketter og du kan bare plukke løs, da der vil komme nye blomster frem, når du klipper de gamle af.


Blomsterbuket: Dahlia, frøkenhat og gulerodsblomst


Blomsterbuket: Dahlia cafe au lait


Blomsterbuket: Dahlia cafe au lait


Blomsterbuket: Dahlia, frøkenhat og gulerodsblomst


Hvide Frøkenhat - Zinnia Elegans 'Grace' er en fin og enkel blomst, som passer sammen med de fleste andre blomster. Der findes forskellige Zinnia Elegans farver og sorter - blandt andet Zinnia elegans lime og red lime, som jeg også har forspiret og har i krukker i år. Frøkenhat er også en skøn snitblomst, som du kan plukke løs af, da der også kommer flere blomster frem, jo flere du plukker.


Blomsterbuket: frøkenhat - zinnia elegans whiteFind guide til at så og dyrke Gulerodsblomsten 'Daucus carota Dara' her »


Læs mere om hvordan du forspirer og dyrker Dahlia her »


Sådan sår og dyrker du sommerblomsten Frøkenhat - Zinnia » 3) Stor blomsterbuket med 5 slags blomster


Hvis du gerne vil lave en lidt mere eksklusiv og fyldig buket men i samme stil, kan du tage udgangspunkt i den forrige buket og tilføje nogle ekstra blomster.


For at bibeholde det lidt sarte og romantiske udtryk har jeg valgt at tilføje grønne valmue frøstande og støvede antik rosa nelliker. (Nellikerne har jeg ikke selv sået, men overvejer at plante nogle næste år, da de findes i mange skønne farver).


Stor romantisk blomsterbuket med støvede farver


Blomsterbuket med antik rosa nelliker


Blomsterbuket med antik rosa nelliker og valmuer


Valmuefrøstande


Romantisk blomsterbuket med blomster fra haven


Jeg håber, at du har fået inspiration til at lave dine egne buketter med blomster fra haven.Find gratis og billige frø, blomster og planter på mellemhaver.dk »


Få inspiration til at lave en blomsterbuket fra haven »


Se guide til såning og dyrkning af valmuer »

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besøger
Diy