« Til fokus oversigt

Supell - Kvalitets havemøber fra Grythyttan Stålmöbler


Tekst: Rikke Kryger - Fotos: Grythyttan Stålmöbler

18.06.2018 - Sponsoreret artikel
Sponsoreret artikel - Supell forhandler eksklusive havemøbler fra Grythyttan Stålmöbler i enkelt og nordisk design. Havemøblerne er produceret af materialer i god kvalitet, som kan klare det danske vejr og som kan holde i mange år.


Jeg har mødt Katrine, som er én af ejerne af firmaet Supell, som forhandler de eksklusive havemøbler fra Grythyttan Stålmöbler.


Katrine besøger mig i min have en dejlig solrig junidag og vi får en hyggelig snak om, hvorfor hun har valgt at lave et firma sammen med sin far, historien om Grythyttan Stålmöbler og hvordan det hele startede.Foto: Rikke Kryger


Hvordan startede firmaet Supell?


Katrine blev allerede introduceret for produkt- og møbeldesign i sin barndom, da hendes far Claus har et firma, som udvikler og designer messestande til designmesser, konferencer, museer, produktpræsentationer m.v.


Som så mange andre vidste Katrine ikke som barn, hvilket arbejde hun skulle have i sit voksenliv og for Katrine var hun ikke sikker på, at hun ønskede at gå den samme vej som sin far. Efter gymnasiet ville hun dog gerne have et sabbatår og startede med at arbejde i hendes fars firma og de har nu også startet firmaet "Supell" sammen.Idéen til navnet "Supell" stammer fra det latinske ord: "Supellectilem", som betyder "Møbler". Navnet var lidt for langt, så det endte med en forkortelse: Supell, som er nemmere at udtale og huske.


Det må være dejligt at kunne arbejde sammen med sin familie og tilbringe meget tid sammen, selvom der selvfølgelig kan være både fordele og ulempler ved, at man kender hinanden godt.


Hvordan kom I på idéen til at skulle forhandle havemøbler fra Grythyttan Stålmöbler?

Katrine fortæller at i forbindelse med sin fars (Claus's) arbejde med design, produktion og opsætning af messestande på blandt møbel- og designmesser mødte Claus ejeren af Grythyttan Stålmöbler. Karl er fjerde generation af familien Lindqvist og driver nu den familieejede virksomhed. Havemøblerne vakte straks Claus's interesse pga. det enkle nordiske udtryk, kvaliteten og komforten. Claus tog kontakt til Karl for at præsentere idéen om at få de flotte havemøbler til Danmark.


Før vi fortsætter snakken, må jeg vide hvordan udtaler man egentlig navnet: Grythyttan Stålmöbler på dansk? Katrine fortæller, at man siger: Grythyttan Stålmöbler: [Gryt-hyttan Stålmøbler] på dansk, så det er faktisk ikke så svært ;)

For familien Lindqvist startede det sjovt nok ikke med havemøbler, men i stedet for med hestesko i år 1895. Faren Karl var uddannet smed og startede med at fremstille hestesko i Grythyttan i Sverige. Da sønnen Artur overtog firmaet var efterspørgslen på hestesko faldende og markedet konkurrencepræget, så der måtte sadles om. Artur var visionær og kombinerede sin viden fra smedefaget med design af møbler. Han var fascineret af den funktionalistiske tanke om at skabe smukke og funktionelle ting til menneskers hverdag i et enkelt design.
I 1930 designede han A2 stolen i fjedrestål, som nu er blevet en klassiker. Når du først har prøvet at sidde i A2 stolen, kan du hurtigt mærke hvad forskellen er fra mere traditionelle havestole til A2 stolen. Stolen kan vippe, så du sidder meget behageligt og har næsten fornemmelsen af, at du sidder i en gyngestol.
Efter lancering af A2 stolen blev der også designet og produceret et fuldt havesæt og i dag kan man købe forskellige havemøbler, der alle er holdt i samme enkle stil og i samme gode kvalitet.


Efter at Claus introducerede havemøblerne for Katrine, synes hun også rigtig godt om dem og de er utrolig glade for, at de har fået lov til at forhandle havemøblerne i Danmark.
Bedstefar Arturs gamle motto er stadig aktuelt den dag i dag: ”Når du køber Grythyttans havemøbler er dit møbelproblem løst for mange år frem i tiden”.
Katrine kan også godt lide tanken om at havemøblerne kan holde i mange år og måske gå i arv. De er lavet af materialer som kan holde til at blive brugt, stå ude og klare det danske vejr.


Hvis du er uheldig at en "tremme" er gået i stykker kan du få nye stave til stolen også til modellen helt tilbage fra året 1956.
Supell forhandler Grythyttans havemøbler og tilbehør og Supell plantekummer i cortenstål og på sigt vil de måske udvide med flere produkter. For Katrine og hendes far er det dog vigtigt, at alle produkter har den samme gode kvalitet og det enkle design.


Har du fået lyst til at se og prøve deres møbler. Kan du finde dem på forskellige livsstilsmesser i Danmark eller besøge dem i deres showroom i Ebeltoft.Læs mere Grythyttan Stålmöbler her »


Se havemøblerne her »Web: supell.dk

Facebook: facebook.com/supelldk

Instagram: instagram.com/supelldk« Til fokus oversigt

Kontakt

Supell
Stockflethsvej 14
8400 Ebeltoft
Tlf: 70212328