« Til fokus oversigt

Habeetats - Bistader til enlige bier

Habeetats
Habeetats udvikler og producerer arkitekttegnede bistader til enlige bier. Bistaderne er lavet af overskudstræ fra Dinesen gulve og produceret i Danmark.

Der findes over 25.000 bi-arter på verdensplan, hvoraf enlige bier udgør mere end 90 pct.! Som navnet siger, lever enlige bier alene og ikke i sværme. Enlige bier lever af pollen og nektar men producerer ikke honning. Til gengæld er de væsentligt mere effektive til at bestøve haven end honningbien. En enlig bi besøger således op til 2000 blomster om dagen, hvilket rundt regnet svarer til det arbejde, som 100 honningbier leverer.

Det er nemt at hjælpe enlige bier! De største trusler mod en større bi-mangfoldighed er begrænsede blomsterarter og tilgængelige ynglepladser. De er ikke aggressive, og der er derfor intet til hinder for, at man kan have Habeetats bistader til enlige bier i nærheden af børn og dyr. Det er derfor oplagt, at holde enlige bier i tæt beboede områder, fx kolonihaver med frugttræer, blomster, krydderurter og grøntsager, da de ikke udgør en risiko og ikke medfører fast arbejde med at indfange bisværme hos naboen!

Habeetats er udviklet og dimensioneret til kun at tiltrække murerbier (Osmia sp.) og bladskærer bier (Megachile sp.), som er de to mest almindelige arter.

Habeetats leveres med manual, havevenlig planteliste og en lille informativ avis om enlige biers fortrinligheder.Habeetats - bolig til bierLæs mere på: www.habeetats.com


« Til fokus oversigt

Kontakt

Habeetats c/o Andre Amtoft
Bartholinsgade 3, 2tv
1356 Copenhagen
Tlf: 61 67 79 19