« Til gør det selv oversigt

Skvalderkålspesto

DIY skvalderkålspesto

Tekst og foto: Rikke Kryger

For mange er skvalderkål en uønsket plante i haven, da den er svær at bekæmpe og breder sig hurtigt. Men de fine skvalderkålsskud kan bruges i blandt andet salater og pesto og er sprængfyldt med vitaminer og mineraler.


Her får du opskriften på en skvalderkålspesto, som du selv kan variere efter smag:

½ - 1 dl olivenolie
1 pose pinjekerner
1-3 pillet fed hvidløg
50 g fintrevet parmesanost
3 store håndfulde skvalderkål
Citronsaft efter smag
½ tsk fint salt


Pinjekernerne ristes, parmesanen rives og hvidløgene presses. Herefter blendes alle ingredienser, og pestoen smages til.


DIY skvalderkålspesto


Man kan også blande basilikum og skvalderkål eller andre krydderurter man kan lide.

Brug pestoen sammen med pasta, kartofler, på kød eller fisk eller måske som en lille hjemmelavet værtindegave.


Se hvordan du laver brændenældepandekager »



« Til gør det selv oversigt

Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi besger
Haveinspiration