« Til gør det selv oversigt

Såning af hornviol - sådan sår du hornviol

Sorte hornvioler - Sorbet Black Delight


Tekst og foto: Rikke Kryger

15.02.2018 - Siden indeholder annoncelink


Her får du en guide til, at så smukke hornvioler, som blomstrer længe. Hornvioler er skønne og kommer ofte i butikkerne i det tidlige forår, da de kan tåle let frost. Hvis du ønsker hornviolerne i en særlig farve, kan du så dem selv.


Sidste år prøvede jeg, at så nogle hornvioler selv, da ønskede mig nogle sorte hornvioler og jeg valgte "Sorbet Black Delight".


Sådan sår du hornvioler

Jeg såede nogle frø i så-og priklejord indenfor i slutning af februar måned og de spirede efter ca. 14 dage. (Du kan også vælge at så dem udendørs i perioden juli-september og så vil de blomstre det efterfølgende år).


Såning af hornvioler


Da de små planter havde fået to sæt kimblade og de kunne håndteres uden at gå i stykker, plantede jeg dem om i hver deres potte.

Da rødderne var blevet store og fine, blev de plantet i en større krukke, så de var klar til at komme udenfor.


Sådan sår du hornvioler


I midten af april, da der ikke var hård nattefrost mere ,blev de sat udenfor. Du skal dog huske, at de skal have en blid tilvænning fra den varme stue til de lave temperaturer udenfor, så jeg startede med at sætte dem i mit drivhus. Du kan også tilvænne dem langsomt ved at sætte dem ud om dagen og ind om natten i den første periode.


Sorte hornvioler - Sorbet Black Delight


Husk at hornviolerne skal vandes jævnligt, da de ikke må tørre ud og de skal gødes i vækstsæsonen.


Jeg synes, at planterne blev kraftigere end dem, du køber og de blomstrede utrolig længe fra maj måned og hele sommeren. Du kan forlænge blomstringen ved at knibe/klippe de visne blomster af, så de ikke sætter frø. Det ser pænere ud og derudover øger du også chancen for, at de kan overvintre.


Sorte hornvioler i krukke


Nogle af hornviolerne blev lidt ranglet i det, så jeg plantede dem om i en større krukke med nyt jord, og så voksede de fint igen. Du kan også klippe dem ned i august måned, så bliver de tætte og fine igen.


Jeg har prøvet at lade nogle overvintre i mit højbed og er spændt på, om de har klaret vinteren, ellers kan du også være heldig med, at de selvsået sig. Farverne kan dog variere, så der kan komme nye farver frem, hvis du har haft hornvioler i forskellige farver i haven.


Sorte hornvioler - såning


Jeg fik stor glæde ud af at så dem selv, måske har du også fået lyst til at prøve.Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »


Sådan sår og dyrker du valmuer i haven »


Køb hornvioler her »« Til gør det selv oversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi bes�ger
Haveinspiration