« Til gør det selv oversigt

Sådan laver du nye planter af vulkansurkløver - Oxalis vulcanicola

Vulkansurkløver - Oxalis vulcanicola er en flot prydplante


Tekst og foto: Rikke Kryger

06.03.2018


Vulkansurkløver - Oxalis vulcanicola er en flot prydplante, som også kan bruges som spiseligt pynt på maden. Se her hvordan du nemt kan lave nye planter af den røde surkløver, som får små gule blomster.


Jeg har flere forskellige kløverplanter i min have og i krukker og en af mine favoritter er den røde vulkansurkløver. Jeg har den stående udenfor i en krukke om sommeren og indenfor i  vindueskarmen om vinteren, så jeg kan bruge de fine blade hele året til pynt på maden.


Vulkansurkløver vokser sig hurtigt stor i vækstsæsonen og du kan nemt dele den.


Se hvordan du laver nye planter af vulkansurkløver


Tag planten op af krukken og del den i flere stykker med hver deres rødder. Planten formerer sig ved hjælp af underjordiske stængler


Lav nye planter af Vulkansurkløver


Plant hver del i en urtepotte med noget pottemuld. Hvis du vil have en lidt tættere plante kan du plante nogle flere stykker sammen. Hvis du synes, at den bliver for ranglet, kan du også klippe et stykke af stænglerne og du får en tættere plante.


Du kan putte de afklippede stængler i en vase eller i et glas. Så har du en fin lille buket. Husk at skifte vandet hver dag. 


Lav nye planter af rød surkløver - glas


Efter lidt tid får stænglerne fine rødder og du kan plante dem i jord. 
Vulkansurkløver er en nem plante. Den vil gerne placeres solrigt i god jord. Hvis den står lidt mørkere bliver bladene mørkegrønne og den vil ikke få så mange gule blomster.


Vulkansurkløver i urtepotte


Hvis du ikke ønsker, at den skal fylde et helt bed, kan du plante den i en krukke. Planten skal overvintres frostfrit og placer den gerne lyst og køligt.


Bladene kan bruges som pynt på maden, men husk kun at bruge en lille smule, da surkløveren indeholder oxalsyre, som er giftig i store mængder.


Brug Vulkansurkløver som syrligt pynt på maden


God fornøjelse !Find gratis og billige planter, frø og stueplanter på mellemhaver.dk »
« Til gør det selv oversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi bes�ger
Haveinspiration