Tekst og foto: Rikke Kryger
05.05.2017 - siden indeholder annoncelink
Syrener kan mere end at se smukke ud og dufte dejligt. Syrener er spiselige og her får du en guide til, hvordan du laver kandiserede syrener.
Du skal bruge:
Syrener
Økologisk strøsukker
Økologisk pasteurisede æggehvider
Pluk lidt af en blomsterstand af syrenbusken og klip blomsterne af. Der skal ikke være noget af den grønne stilk med.
Hæld lidt økologisk strøsukker på en flad tallerken og lidt økologisk pasteuriserede æggehvide på en anden tallerken.
Dyp først blomsterne i æggehviden. Hvis du ønsker sukker over det hele, kan de også vendes i en skål med æggehvide, og så komme sukker på overalt. Jeg synes, at det ser fint ud, hvis det kun er ovenpå, men det er jo smag og behag.
Dyp dem derefter i sukkeret.
Derefter stilles de til tørre på et stykke bagepapir. Lad dem lufttørre et lunt sted i et par dage.
Når de er helt tørre kan du nu bruge dem til at pynte på f.eks. desserter, kager, konfekt eller is.
Jeg har pyntet lidt blåbær med de kandiserede syrener, sammen med et citronmelisse blad. Hvis du ikke har syrener i haven, kan du evt. bruge violer eller rosenblade.
Har du nogle tilovers, kan de sagtens gemmes i en tæt lukket kagedåse med madpapir i mellem.
God fornøjelse.
Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »