« Til gør det selv oversigt

Hyldeblomstsaft opskrift

Diy hyldeblomstsaft


Tekst og foto: Rikke Kryger

20.05.2016 - siden indeholder annoncelink

Den skønneste duft breder sig, når man laver hyldeblomstsaft, så hvis du ikke allerede har prøvet det. Kommer her en opskrift. Denne hyldeblomstsaft er lavet af en smuk mørk hyld , men kan også sagtens laves af den mere almindelige hvide hyld. Smagen er næsten den samme, men med den mørke hyld får saften en fantastisk farve. (Bemærk nogle sorter af hyld er giftige).


Opskrift på hyldeblomstsaft


Sådan laver du hyldeblomstsaft


INGREDIENSER:

25-30 hyldeblomstskærme
1 øko citron i skiver
2 spsk citronsyre
1 kg øko rørsukker
1 1/2 L kogende vand


Sådan laver man hyldeblomstsaft


Sådan laver man hyldeblomstsaft


Start med at plukke/klippe hyldeblomstskærmene. Undgå at plukke tæt på trafikeret vej og lad gerne dine børn, niecer, nevøer eller børnebørn være med. Ryst blomsterskærmene og klip så meget af stiklene af som muligt. Kom dem i en stor gryde eller skål sammen med øko citroner i skiver, citronsyre og øko rørsukker. Tilsæt 1 1/2 L kogende vand. Rør godt rundt. Sæt låg på og lad det trække i køleskab eller køligt i 3-5 dage. Si saften i et rent klæde og hæld på det rengjorte genbrugssaftflasker, pantentpropflasker eller andre flasker du har stående.

Det forsvinder hurtigt, da det smager skønt, men hvis du har lavet for meget, kan noget af det sagtens fryses ned i frostposer (evt. kan du putte posen i en mælkekarton, så er de lidt nemmere at stable i fryseren eller isterningeposer, så kan du hurtigt lave et glas hyldeblomstsaft eller evt. også putte det i et glas hvidvin. Det er skønt på f.eks. en varm sommerdag.

God fornøjelse.


Opskrift på hyldeblomstsaft


Her er den hvide og mørke hyldeblomstsaft færdig og klar til at nyde eller give som gave.Køb storfrugtet hyld (Hvide blomster) her »


Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »

« Til gør det selv oversigt

Annoncer
Opret gratis og nemt annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Vi bes�ger
Haveinspiration