Tekst og foto: Rikke Kryger
20.05.2016 - siden indeholder annoncelink
INGREDIENSER:
25-30 hyldeblomstskærme
1 øko citron i skiver
2 spsk citronsyre
1 kg øko rørsukker
1 1/2 L kogende vand
Start med at plukke/klippe hyldeblomstskærmene. Undgå at plukke tæt på trafikeret vej og lad gerne dine børn, niecer, nevøer eller børnebørn være med. Ryst blomsterskærmene og klip så meget af stiklene af som muligt. Kom dem i en stor gryde eller skål sammen med øko citroner i skiver, citronsyre og øko rørsukker. Tilsæt 1 1/2 L kogende vand. Rør godt rundt. Sæt låg på og lad det trække i køleskab eller køligt i 3-5 dage. Si saften i et rent klæde og hæld på det rengjorte genbrugssaftflasker, pantentpropflasker eller andre flasker du har stående.
Det forsvinder hurtigt, da det smager skønt, men hvis du har lavet for meget, kan noget af det sagtens fryses ned i frostposer (evt. kan du putte posen i en mælkekarton, så er de lidt nemmere at stable i fryseren eller isterningeposer, så kan du hurtigt lave et glas hyldeblomstsaft eller evt. også putte det i et glas hvidvin. Det er skønt på f.eks. en varm sommerdag.
God fornøjelse.
Her er den hvide og mørke hyldeblomstsaft færdig og klar til at nyde eller give som gave.
Køb storfrugtet hyld (Hvide blomster) her »
Find gratis og billige frø, planter og haveting på mellemhaver.dk »